fbpx


Vi har været så heldige at snakke lidt med søde Sara Rostrup fra YouBlush, omkring karriere og det at arbejde i beauty branchen.

Sara arbejder til dagligt som freelance makeupartist, og har samtidig den skønne beauty blog, You Blush (http://youblush.com). På bloggen giver Sara tips og tricks omkring produkter, men indvier også læseren i sit freelance arbejde, hvor hun senest har lavet det lækreste photoshoot for Elle Danmark. Sara og Nicci’s samarbejde startede i 2002 hvor Sara assisterede Nicci, og de lavede efterfølgende beauty videoer sammen. Læs mere om Saras karriere, samarbejde med Nicci og meget andet nedenfor:

For at lave det smukke shoot for Elle Danmark, brugte Sara bl.a. Nicci Welsh Eye Blend Pensel. Den kan bruges til både øjne, hud og læber, hvilket gør penslen essentiel i et makeupkit. Sara brugte penslen til contour, hvilket Nicci også har vist i en af sine skønne videoer for Costume.dk
1. Hvornår startede du med at arbejde for Nicci?

Jeg startede med at arbejde for Nicci i 2002. Hun var lige ved at lave de sidste billeder til hendes bog “Backstage” og havde skadet sin hånd så hun havde brug for lidt ekstra hjælp. Jeg var rimelig usikker på det tidspunkt, men Nicci fik mig bare til at tro jeg kunne gå på vandet. Jeg glemmer aldrig da hun talte i telefonen med et pladeselskab og booket med til et job mens hun kigget på mig og sagde: “Ja, ja. Det kan hun sagtens.”

Jeg var supernervøs inden jobbet, men det gik jo bare så godt.
At være makeup artist handler om så meget mere end, at være dygtig til at lægge makeup. Det handler om networking, at tro på sig selv, at kunne kommunikere med kunden og modellen og at bringe god energi med på job. Jeg kender ingen der er bedre til det end Nicci og hun er verdensmester i at få andre til at tro på sig selv, mig inkluderet. Hun har virkelig lært mig meget.

2. Hvilken retning har din karriere taget?

Efter at jeg havde assisteret for Nicci i et års tid fik hun mig ind som makeup artist på ungdomsprogrammet Rundfunk der sendte live mandag til fredag på Tv2. Der var jeg i et par år samtidig som jeg fik udbygget mit netværk og freelancet lidt ved siden af. Jeg var hurtigt forbi Woman som skønhedsredaktør inden jeg gik freelance 100% igen og fik flere modekunder. I 2008 rejste jeg til New York med målet om at assistere Gucci Westman. Det var selvfølgelig efter en kæmpe pep-talk fra Nicci en sommerdag i hendes have.

Jeg var super målrettet og fokuseret i New York og formået at få møvet mig ind som assistent under Fashion Week et par uger efter jeg ankom til New York. Gucci og jeg faldt hurtigt i snak, som efterfølgende fyret sin anden assistent og ansatte mig. Jeg havde det lidt dårlig med det, men var overlykkelig samtidig. Min første opgave var at assistere til en dages skydning for Vogue. Fotografen var legendariske Annie Leibovitz og modellen Coco Rochas. Det er en helt anden liga at arbejde i New York, og specielt på dette niveau. Siden var jeg med til alle modeugerne, på jobs med fotografen Mario Testino og modeller som Christy Turlington, Jennifer Aniston og Cameron Diaz.

Det var lige inden jeg tog til New York jeg startede min skønhedsblog Youblush.com, noget Eurowoman fandt interessant og siden ansatte mig som skønhedsredaktør da jeg kom tilbage til Danmark i 2009.
Her var jeg frem til jeg fik min søn i 2013 og derefter valgte at få freelance igen.

I dag satser jeg fuldt på min blog, har en masse spænende makeup jobs for forskellige kunder i modebranchen og er officiel makeup artist for L’Oréal Paris i Norge.

3. Hvordan ville du beskrive din makeup stil?

Min makeupstil er meget organisk. Jeg bruger meget fingre og cremede produkter og jeg elsker at hud skal ligne hud og ikke makeup. Det må gerne være enkelt, men altid smukt og gerne med lidt kant eller rå finish.

4. Hvad ville dit råd være til en upcoming makeupartist?

Mit bedste råd til en upcoming makeup artist er at assistere. Find en eller flere makeup artister du kan lide og spørg om du kan være med og følge deres arbejde. Det er ingenting der giver dig mere indsigt, end at se andre arbejde. Produkttip, teknikker, men selvfølgelig også at se hvordan man arbejder og forholder sig til brief, kunder og modeller på job.
Husk at være ydmyg og positiv. Det er mange om budet i modebranchen og det er altid de mest hårdtarbejdende og hjælpsomme makeup assistenter der får succes videre.
Spar op til at kunne leve en tid uden den store indtægt, eller hav et deltidsjob. Det betaler sig. Det gjorde det for mig!
Du kan læse mere om sara på hendes blog og instagram:
@sarayoublush 

Relateret indlæg

FREDERIKKE RAVN / TIPS TIL NEGLELAK

Vi tænker måske ikke altid over det, men ens hænder bidrager også til det førstehåndsindtryk man efterlader sig, og særligt ens negle. Er de beskidte og uplejede bliver man nemt stemplet som uhygiejnisk, og det er selvom man egentlig bare er kommet til at klø sig i...

INSIDER / NICCIS MAC PRO PALETTE

Kunne du ikke godt tænkte dig at vide, hvilke 15 MAC øjenskygger Nicci Welsh altid har med, når hun arbejder som makeup artist? Så er du kommet til det rette sted! For det har vi tænkt os at afsløre lige her! Nicci har som alle andre makeup artister, sin egen...