fbpx


Foundation, concealer, corrector, BB cream, CC cream – listen er uendelig når det kommer til produkter, der kan få ens hud til at se fejlfri og smuk ud. Men hvad skal man vælge, og hvordan opnår man det resultat man gerne vil have?
Vi har lavet en mini-guide til dig, så du ikke er i tvivl om hvordan de forskellige hudprodukter virker, og hvordan du vælger det helt rigtige produkt.

Inden du køber noget som helst, er det essentielt at du har disse ’Do’s’ og ’Don’ts’ med i tankerne, da de vil hjælpe dig på vej til at opnå den smukke hud du ønsker:

Do’s:

– Color check – Test altid 3 forskellige farver foundation på kæben, for at kunne matche det op med din hals. Hvis du kun tester 1 foundation, har du ikke mulighed for at sikre dig, at den farve er 100% rigtig. Derudover kan det ikke siges nok gange – test ALDRIG din foundation på armen eller hånden, for at finde den rette farve. De færreste mennesker har samme farve på hænderne, som i ansigtet.
– Switch it up! – De fleste får en lækker glød om sommeren, og derfor bliver ens foundation ofte for lys. Køb derfor en ”vinter” og en ”sommer” foundation – på den måde kan du selv mikse farven, så den passer perfekt til din hud hele året rundt.
– Tools, tools, tools – Gode redskaber er en nødvendighed, også når det kommer til makeup. Påfør altid din foundation, concealer, osv. med en pensel, for et mere ensartet og fejlfrit resultat. Hvis du vælger en flad pensel, vil den give dig højere dækkeevne, end hvis du vælger en der er mere fluffy og rund. Husk at dine pensler skal vaskes én gang om ugen, da den ellers er fyldt med bakterier og gammelt produkt.
Køb fantastiske pensler lige her: http://nicciwelshshop.com

Don’ts:

– Formular – vælg ikke din foundation ud fra hvad din veninde bruger, da de færreste har præcis samme hudtype. Spørg en kosmetolog, eller der hvor du køber din foundation, om hvilket type produkt du skal vælge til din hud. Din foundation kan modarbejde din hud, således at den ser værre ud end den er.
– Kim K. gone wrong – Kim Kardashian er verdenskendt for hendes contour og fejlfrie hud, og derfor har mange taget hendes routine til sig. MEN de fleste går galt i byen, når det kommer til valget af concealer. En concealer skal som tommelfingeregel være 1-2 toner lysere end ens egen hudtone. Hvis den er 4-5 toner lysere, vil huden se grå og kedelig ud, i stedet for sund og smuk. ¨

Produkttyper:

Der findes tusindvis af forskellige typer foundations, BB creams, osv., men her er en overordnet guide til dig, så du har nemmere ved at navigere rundt.

Foundation (her er de to typer der oftest bliver efterspurgt)

Matte Finish: Rigtig god hvis du har olieret hud, og gerne vil dæmpe det ”fedtede” look. Hvis du har tør hud, er denne type foundation ikke noget for dig, medmindre den også fugter huden samtidig.

Glowy finish: Giver hud massere af fugt, og er skøn til alt fra en normal/kombineret hud, til en meget tør hud.

BB Cream: BB står for Beauty Balm, og giver en let til medium dækkeevne. Det gode ved BB creams er at de oftest indeholder massere af andre goder, såsom primer, SPF, udglattende effekt, osv. Et fantastisk produkt til dig der er på farten. Findes til alle hudtyper.

CC Cream: CC står for Color Corrector, og er et produkt der er rettet til mindre områder. Hvis man f.eks. har tendens til rødme på kinderne, kan man bruge en CC cream på det røde område, og derefter anvende en BB cream eller Foundation. CC creams findes oftest i gul (god til at dæmpe rødme), orange (god til pigmentfejl og mørkerander) og en neutral farve (kan bruges til alt, men er ikke lige så effektiv som de andre to farver).

Concealer: har en mere intens dækkeevne end en foundation, og er derfor kun beregnet til at bruge på mindre områder. Oftest findes de med en gullig undertone (god til at dække bumser, sprængte blodkar og andet rødme) og med en pink/peach undertone (god til mørkerander og pigmentfejl). Hvis du er i tvivl om hvilken farve du skal vælge, er den en god ide at kigge på komplimentærfarver – Man er oftest blålig eller grønlig under øjnene, og derfor er en orange/pink concealer fantastisk. Det samme gælder med bumser og sprængte blodkar, de er oftest rød/lilla..

Relateret indlæg

VI GENTAGER SUCCESEN: ADVANCED BRAIDING CLASS

Share Share Tilbage i marts afholdte vi Advanced Braiding Class på akademiet – måske du kan huske at have læst om det her. En masse har efterspurgt at vi holder det igen, så vi har lyttet! Og derfor kan du nu få muligheden for at deltage, når vi afholder kurset...