fbpx


Vi har talt med Maria, som er tidligere elev på akademiet og nu arbejder som 3. key i MAC på Købmagergade i København. I samarbejde med sin manager og en 1. assistent står hun dermed for den daglig ledelse, og derudover laver hun en masse spændende freelanceopgaver.

 

4 HURTIGE

Navn: Maria Schou Nielsen

Alder: 25 år

Job(s): MAC Cosmetics + freelancer i brude-sæsonen og andre forskellige steder.

Uddannelse: Er uddannet som makeupartist hos Nicci Welsh Academy samt som frisør.

Hvorfor ville du være makeupartist? 

Jeg søgte nye udfordringer efter 6 år som frisør, og følte mig ofte usikker i salonen, når jeg skulle have brude, så derfor valgte jeg at blive makeupartist. Jeg havde nærmest INGEN viden, da jeg startede ved Nicci, kun selvlærte teknikker. Men jeg lærte så meget ved at tage uddannelsen og så siden at arbejde i MAC – at komme ud i den virkelige verden og arbejde med det, er dét, der har givet mig mest.

Fortæl om din seneste arbejdsuge: 

Den består altid af meget blandede opgaver: Mandag har vi uge-rapportering, onsdag står jeg for at bestille varer til butikken, og de resterende dage er jeg “på gulvet” og hjælper kunder. Ofte har vi også en masse makeup-bookinger, for kunder som vil lære noget nyt, skal til en fest eller lignende. Derudover underviser jeg også makeupskoler, som kommer ind til os for at søge ny inspiration og høre om, hvad vi anbefaler som et start-makeup-kit. 

Hvordan fik du drømmejobbet?

I starten var jeg overbevist om, at det var min drøm at arbejde freelance. Men i takt med at jeg bliver ældre og udvikler mig, synes jeg, at dét at kunne lede et team, samtidig med at man er kreativ, definerer drømmejobbet for mig. Jeg elsker også mine administrative opgaver – både tal og med ledelse, men også det at hjælpe kunder til at blive en bedre udgave af sig selv.

Hvad har du lavet før du tog din uddannelse på Nicci Welsh Makeup Academy?

Jeg har været frisør i 6 år i Nordjylland, hvor jeg oprindeligt kommer fra. Her beskæftigede jeg mig bl.a. med en masse med konkurrence-frisering, som endte med at jeg fik jeg høstet 1 guldmedalje til Verdensmesterskab i Frankfurt, 3 guldmedaljer og 1 sølvmedalje til Nordiskmesterskab i Oslo og 3 guldmedaljer, 1 sølvmedalje og 2 bronzemedaljer til Danmarksmesterskab. Jeg vil hele tiden at udfordre mig selv fagligt! Derfor deltog jeg også i Danmarksmesterskaberne i makeup i 2017 og fik 1 sølvmedalje.  

Har du nogle gode råd til andre, der også gerne vil arbejde med nogle af de store brands?

Vær dig selv, og hav gerne flair for at kommunikere og lytte. Din faglighed betyder selvfølgelig også meget, især hvis du gerne vil være i en Pro Store, som butikken på Købmagergade. Denne dygtige faglighed kan opnås på flere måder. Hvis ikke du føler, at du har helt styr på det (som jeg ikke følte jeg havde), så tag en makeupartist-uddannelse – jeg vil helt klart selv anbefale Nicci. Her kommer du rigtigt fra start.

Hvilket beauty/freelance job er du mest stolt af at have lavet/været med på?    

Det må være i starten af min tid som assistent, hvor jeg var med Nicci på job hele tiden som hendes faste assistent. Vi skulle lave en musikvideo med Christopher, og dengang føltes det meget stort at være med til at lave en musikvideo, og så endda med ham! Med tiden vænner man sig til det, og så er det også bare et job med hyggelige, almindelige mennesker. 

Vi ved at du har travlt, men hvad laver du, når du ikke arbejder?

Når jeg ikke arbejder, bruger jeg min tid med min kæreste, familie og venner – jeg er et meget socialt menneske. Jeg slapper af ved at søge på Instagram, Pinterest, Youtube eller andre sider efter inspiration til bolig, hår og makeup.

Hvornår startede du med at gå med makeup?

Det tror jeg, at jeg gjorde i slutningen af 8. klasse. Det var dog kun mascara, lidt eyeliner, godt med blush og noget til at dække teenagetidens bivirkninger.  

Hvor lang tid bruger du på at gøre dig klar om morgenen?

Hvis jeg skal på arbejde, bruger jeg imellem 30-60 min. Når jeg har fri, bruger jeg sommetider slet ikke makeup, men hvis jeg skal noget, lægger jeg min yndlings grundmakeup, som ca. tager 15-20 min. 

Hvad bruger du længst tid på om morgenen – hår eller makeup?

Det må være makeup. Jeg synes selv, at mit hår er ret nemt hurtigt at style på forskellige måder, så det bruger jeg faktisk ikke så meget tid på. 

Hvilke makeup-produkter bruger du hver dag?

Blush, foundation og concealer. Jeg dækker altid min hud som minimum, egentlig ikke fordi jeg har en grim hud, men jeg synes, at man ser mere levende ud med en let foundation eller lidt concealer. Og så er jeg altså bare virkelig afhængig af blush i en bronze-stil!

Hvor finder du inspiration til nye looks?

Pinterest – jeg tager screenshots, hver gang jeg ser noget fedt på de sociale medier, så jeg har en separat mappe på min telefon med en masse forskelige inspirationsbilleder.

Hvor kan vi ellers finde dig?

Jeg lægger jævnligt billeder ud på min “work-profile” på Instagram – den hedder Maria @mariaschou92 og I må meget gerne give den et  “follow”. Jeg lægger også billeder op på min profil på Facebook: Maria Schou – Freelance frisør og makeup artist.

Drømmer du også om en fremtid som professionel makeupartist og hårstylist? Så tilmeld dig lige her:

Relateret indlæg

VI GENTAGER SUCCESEN: ADVANCED BRAIDING CLASS

Share Share Tilbage i marts afholdte vi Advanced Braiding Class på akademiet – måske du kan huske at have læst om det her. En masse har efterspurgt at vi holder det igen, så vi har lyttet! Og derfor kan du nu få muligheden for at deltage, når vi afholder kurset...