fbpx


For en lille måneds tid siden blev jeg kontaktet af fotograf Janie Salskov fra Montgomery Photo, som havde fået til opgave at skyde nye billeder af en række børn fra modelbureauet Little-People, idet deres bookingcards skulle opdateres, og hertil skulle der bruges en makeup artist.

Jeg var så heldig at få tilbudt jobbet, og sagde selvfølgelig ja til shootet, og glædede mig over at kunne udvide min portfolio til også at omfatte børn – det vil sige, det var lige indtil det gik op for mig at jeg rent faktisk skulle arbejde sammen med børn, og pludselig blev min glæde til nervøsitet. Jeg har nemlig altid følt mig lidt akavet sammen med børn jeg ikke kender, jeg ved ikke helt hvorfor, måske fordi jeg ikke er helt sikker på hvad man snakker om.. Nå det måtte jeg jo så se at komme over.

FORBEREDELSERNE

Jeg gik i gang med at forberede mig til shootet ved at lave nogle forskellige looks både med hensyn til hår og makeup, fordi det var vigtigt for mig at de stadig lignede børn, og ikke små teenagere som de hurtigt kan komme til med for meget makeup og for stylet hår. Jeg fremlagde mine ideer til fotografen, som var helt med på dem, da de heldigvis også passede til det tøj hun i mellemtiden havde valgt de skulle have på.

Dagen kom, jeg kørte til Århus, fik fundet studiet og sat mit kit op. Jeg var kørt i god tid så Janie og jeg kunne nå at snakke lidt sammen inden de første børn ankom, og lige få styr på de forskellige looks til de forskellige piger og teste lys af. Da de første piger ankom var vi fuldstændigt klar.

Nærmest fra første sekund blev min nervøsitet gjort til skamme. Pigerne var bare SÅ søde! De ville så gerne hen i stolen til mig, de synes det var så spændende og de var simpelthen så dygtige til at sidde stille, og hvad jeg var mest imponeret af var, at der var intet brok med nogen af dem da jeg skulle i gang med at style deres hår, og det var på trods af at de fleste af dem kom direkte fra børnehave eller skole, hvor det derfor var en del timer siden de sidst havde fået redt deres hår.

AT ARBEJDE MED BØRN

Der skulle skydes billeder af tre runder, hvor den første runde skulle være et meget neutralt look, og ved anden og tredje runde skulle der så gradvist mere makeup og flere accessories på, og håret skulle også ændres imellem hver runde. Jeg var ret spændt på hvordan pigerne ville tage det, om de ville blive trætte, men jeg var også spændt på at se om det var pigerne selv der synes det var sjovt med sådan et shoot, eller om det var forældrene – og det var absolut pigerne selv!

De var slet ikke til at stoppe igen efter de først var kommet i gang, de synes det var så sjovt at stå inde foran linsen, og det var bestemt også takket være Janie, som simpelthen bare er så god til børn og fik gjort det til en leg i stedet for en opgave. Lige så sjovt de synes det var at står foran kameraet, lige så fantastisk synes de det var at sidde i stolen ved mig.

Jeg kom simpelthen sådan til at grine da en af pigerne står og kigger på min taske, som er sådan en stor kuffert, som er inddelt i skuffer, hvorefter hun kigger op på mig og spørger helt imponeret om der ”Virkelig er makeup i aaaalle de skuffer” jeg siger at ”Ja det er der”, hvorefter hun spørger ”Må jeg gerne få det hele på?” Imens jeg prøver at skjule et grin, får jeg fortalt hende, at det er der desværre ikke tid til, hun nikker og kigger derefter tilbage på min kuffert imens hun ser meget eftertænksom ud, som kun børn kan det. Så vender hun blikket mod mig igen og spørger så ”Må jeg så få halvdelen på?” 😀 Hold op hvor var det godt spurgt synes jeg! Jeg får så forklaret hende at grunden til jeg har så meget makeup, er fordi at når jeg lægger makeup på de voksne så vil de rigtig gerne se unge ud, og derfor har jeg brug for alle de ting, men hun var jo allerede ung og derfor havde hun slet ikke brug for særlig meget af det. Det var åbenbart en god forklaring, for ikke nok med at hun accepterede svaret, så styrtede hun hen til de andre piger og spurgte ”Ved i godt hvorfor vi ikke får alt makeuppen på” hvorefter hun næsten ordret gengiver min forklaring. Jeg kiggede hen på hendes mor og så begyndte vi bare at grine begge to 😀

FREDERIKKES OPLEVELSE AF AT ARBEJDE MED BØRN

Imellem hver runde var Janie lige ude og give mig lidt opdateringer inde fra studiet, idet der var så mange piger, var der ikke ret meget tid til jeg selv kunne være derinde, og hun var så glad og sagde at billederne ville blive så gode – music to my ears !

Den største succes den dag for mig, var dog da shootet var ovre – jeg havde under hele shootet hygget mig super meget med pigerne, og følt de også havde hygget sig med mig, og det blev virkelig bekræftet da de skulle hjem, men inden da kom de hver især hen til mig og gav mig et stort knus – Årh <3 Det var simpelthen så sødt! Vi fik da også et lille afskeds grin, da nogle af pigerne spurgte om de måtte beholde det hår i jeg havde sat på dem, og selvfølgelig måtte de det, en af pigerne spørger så om hun ”Må få den krans med hjem som jeg har sat i hendes hår?” Det måtte hun naturligvis også gerne, særlig fordi den ”Krans” var hendes eget hår, som jeg bare havde flettet hele vejen rundt om hendes hoved, som en lille krone 😀

Fantastisk dag, med lækker styling, grin og skønne billeder! 

Imellem hver runde var Janie lige ude og give mig lidt opdateringer inde fra studiet, idet der var så mange piger, var der ikke ret meget tid til jeg selv kunne være derinde, og hun var så glad og sagde at billederne ville blive så gode – music to my ears !

Den største succes den dag for mig, var dog da shootet var ovre – jeg havde under hele shootet hygget mig super meget med pigerne, og følt de også havde hygget sig med mig, og det blev virkelig bekræftet da de skulle hjem, men inden da kom de hver især hen til mig og gav mig et stort knus – Årh <3 Det var simpelthen så sødt! Vi fik da også et lille afskeds grin, da nogle af pigerne spurgte om de måtte beholde det hår i jeg havde sat på dem, og selvfølgelig måtte de det, en af pigerne spørger så om hun ”Må få den krans med hjem som jeg har sat i hendes hår?” Det måtte hun naturligvis også gerne, særlig fordi den ”Krans” var hendes eget hår, som jeg bare havde flettet hele vejen rundt om hendes hoved, som en lille krone 😀

Fantastisk dag, med lækker styling, grin og skønne billeder!

 

Det er omkring et år siden, at Frederikke blev uddannet her fra Nicci Welsh Makeup Academy, og hun har lige siden arbejdet professionelt som makeup artist. F.eks. har hun assisteret på makeuppen til tv-showet Dagens Mand, hun har lavet makeup til photoshoots, skriver og tester produkter på sin blog og meget mere.

Husk at du kan følge Frederikkes liv som uddannet makeup artist og hårstylist på hendes blog her
og på hendes instagram her @byfrederikkeravn

 

Relateret indlæg

VI GENTAGER SUCCESEN: ADVANCED BRAIDING CLASS

Share Share Tilbage i marts afholdte vi Advanced Braiding Class på akademiet – måske du kan huske at have læst om det her. En masse har efterspurgt at vi holder det igen, så vi har lyttet! Og derfor kan du nu få muligheden for at deltage, når vi afholder kurset...