fbpx


“Med de rette makeup pensler kan du mestre makeup som en professionel…..” – Nicci Welsh

Makeup pensler fåes i flere tusinde forskellige farver, former og prisklasser, men hvordan ved man egentligt hvilke man skal vælge? Hvad er forskellen på naturlige og syntetiske hår, hvordan passer man bedst på sine pensler og hvilke gør hvad? Vi har samlet nogle af Nicci’s bedste tips i denne pensel guide.

 

SYNTETISKE ELLER NATURLIGE?

Nicci Welsh har været professionel makeupartist i mange år, og har derfor prøvet en masse forskellige pensler. Hendes egne udviklede pensler er en god blanding af naturlige og syntetiske hår. Syntetiske hår kan generelt være billigere at producere, men producenterne er blevet vanvittigt dygtigt til at lave dem, så i dag kan man nogen gange ikke se forskel. Naturlige hår er noget dyrere, og kan opleves om ‘stivere’ end syntetiske hår. Men begge to har sin plads i makeup-tasken.

HVILKE TYPE TIL HVAD?

Syntetiske pensler er bedst til alt som har en cremet konsistens (læbestift, foundation, cremeblushes osv.).
Pensler med naturligt hår er bedre til alt, som har en pudderkonsistens (løs pudder, øjenskygge, bronzer osv.).

SKAL DE RENGØRES FORSKELLIGT?

Nej ikke nødvendigvis, men en god – naturlig sæbe og varm vand er nødvendigt, hvis du vil bruge samme produkt til alle pensler. Mange anvender f.eks. baby-shampoo, da det både er skånsomt og effektivt. Det er dog meget personligt, om man er til ‘rigtige’ rengøringsprodukter. Hvad man skal være opmærksom på er dog, at du aldrig må få sæbe og vand ned til det punkt, hvor ‘hårene’ og ‘håndtaget’ samles. Kvaliteten af limen som pensler er samlet med, er meget forskellige, og kan tåle forskellige mængder sæbe, derfor skal du være forsigtig i dette område.

  • VIGTIGT: Husk at dine pensler altid skal ligge ned, når de tørrer! Eller stå med ‘hårene’ ned ad i en kop eller lignende.

ER DET BEDRE AT BRUGE FINGRENE?

Som makeup artist må du aldrig bruge fingrene i dit professionelle arbejde, det er nemlig utroligt vigtigt med hygiejnen, da bakterier flytter sig let fra fingre til ansigt. Men derhjemme kan du vælge at bruge fingrene en gang imellem – det kommer an på hvilket look du vil opnå. Pensler giver dig en helt unik præcision og en meget bedre dækning. Bruger du f.eks. fingrene til foundation, så får du en noget svagere dækkeevne. Vil du lave perfekte læber, med en skarp linje – så er penslerne helt uundværlige. Vil du derimod blot have en svag anelse af farve, kan du duppe produktet på med fingrespidserne.

Vi håber at guiden var let at forstå, så du allerede i dag, kan komme i gang med at behandle penslerne korrekt!

Held og lykke!

 

 
Her findes der videoer, hvor vi viser, hvordan du professionelt bruger hver enkelt type pensel.

Relateret indlæg

VI GENTAGER SUCCESEN: ADVANCED BRAIDING CLASS

Share Share Tilbage i marts afholdte vi Advanced Braiding Class på akademiet – måske du kan huske at have læst om det her. En masse har efterspurgt at vi holder det igen, så vi har lyttet! Og derfor kan du nu få muligheden for at deltage, når vi afholder kurset...