fbpx


Hvis du drømmer om at blive makeupartist eller hårstylist, handler det ikke blot om din faglighed, når det kommer til at få succes. Der er også visse personlige egenskaber, som det er godt at besidde, uanset om du ønsker at være selvstændig eller ansat af et brand/virksomhed.

 

  1. Evnen til at lytte

Denne er meget afgørende, da din succes som makeupartist også afhænger af, hvor vidt dine kunder er tilfredse med dit arbejde. Som makeupartist eller hårstylist er det både en vurdering af, hvad din erfaring eksempelvis fortæller dig vil være passende til kunden, men i ligeså høj grad evnen til at lytte til hvad kunden ønsker. Lytter du ikke til kundens behov, giver det sig selv at vedkommende sjældent går glad fra din stol, og finder højst sandsynligt en anden makeupartist eller hårstylist næste gang.

 

  1. Kunne holde hovedet koldt under tidspres

Denne gælder særligt såfremt man drømmer om at arbejde på set, som eksempelvis TV, musikvideoer eller backstage til Fashion Week, hvor der ofte ikke er meget tid. Her skal du kunne forblive detaljeorienteret og ikke gå i stå, når tiden er ved at løbe ud.

 

  1. Tålmodighed

For langt de fleste tager det tålmodighed at lære skills som kræver stor præcision, som f.eks. en grafisk, flydende eyeliner, og man skal have tålmodighed nok til at øve sig indtil evnen er opnået. I forlængelse af evnen til at lytte, er det også vigtigt at være tålmodig, når kunden eksempelvis ikke er helt sikker på, hvad vedkommende gerne vil have. Her er det vigtigt at tage sig tid til – og samarbejde – om at finde det helt rigtige look til kunden.

 

  1. Imødekommenhed og sympati

Hvad enten din klient i stolen er en kendt person på vej til den røde læber, en brud før sit bryllup eller en kunde i butikken hvor du arbejder, er det helt afgørende at få vedkommende til at føle sig godt tilpas. Om kunden har lyst til at komme igen afhænger i høj grad af din imødekommenhed og om du generelt har en venlig fremtoning. Alle mennesker er forskellige, og nogen kunder ønsker at tale meget sammen under makeuplægningen/hårsætningen, og andre gør ikke – så forsøg at være opmærksom på, hvordan du får din kunde til at føle sig godt tilpas.

 

  1. Kreativitet

Det er vigtigt selv at være i stand til at kunne tænke kreativt, når du eksempelvis ikke har fået sat retningslinjer for det look du skal kreere, eller kunden ønsker at prøve noget nyt. Som makeupartist og hårstylist forventes det også oftest at man følger med i udviklingen af nye trends, og har fokus på at forny sig og prøve nye ting.

 

Relateret indlæg

VI GENTAGER SUCCESEN: ADVANCED BRAIDING CLASS

Share Share Tilbage i marts afholdte vi Advanced Braiding Class på akademiet – måske du kan huske at have læst om det her. En masse har efterspurgt at vi holder det igen, så vi har lyttet! Og derfor kan du nu få muligheden for at deltage, når vi afholder kurset...